Известие

Collapse
No announcement yet.

156 Глъхне и пука при студен старт ???

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 156 Глъхне и пука при студен старт ???

Здравейте колеги. От скоро имам следния проблем, когато запаля колата докато е студена, започва да глъхне и тръгва да гасне, а когато и подам газ неможе да се изфорсира и започва да пука. Някой някакви идеи да има? Аз имам съмнения за Моторчето за празен ход. Как мислите вие?
    Да се ядосваш, значи да наказваш себе си, за грешките на другите!
    sigpic

Първоначално публикувано от Encislav Покажи съобщение
    Здравейте колеги. От скоро имам следния проблем, когато запаля колата докато е студена, започва да глъхне и тръгва да гасне, а когато и подам газ неможе да се изфорсира и започва да пука. Някой някакви идеи да има? Аз имам съмнения за Моторчето за празен ход. Как мислите вие?
    Аз имам съмнения свещи, кабели, бобини.
    Fiat Punto 1.4GT 1996
    Hyundai Tucson 2.0 2007
    Renault Clio 1.5 2019

Comment

Привет колега. Аз имам същия проблем. Като позагрее се оправя. Също така и щом мине на газ веднага се оправя, от което изхождам че не са свещи (моите са нови), не са бобини или кабели. Аз мисля че някой от инжекторите е за продухване, но това е само предположение. Пиши ако имаш напредък с решение на проблема, че аз скоро май няма да имам възможност да отскоча до сервиза.
      Alfa Romeo 156 2.0 TS

Comment

А аз си мисля, че като начало имате проблеми с газовите и затова ви се скапва на бензин. Та първо изключете газовите, оправете хубаво нещата на бензин и едва тогава пуснете газовите. И ако започне пак проблемът - газовата със сигурност. Освен това газовата като не е наред винаги имате качена поне една грешка относно сместта
        Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
        156 1.8TS 16V (01.2001)
        147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
        0879369082

Comment

Проблема е доста от преди да сложа газовата, така че това отпада (поне при мен).
          Alfa Romeo 156 2.0 TS

Comment

Първоначално публикувано от consciousness Покажи съобщение
            Проблема е доста от преди да сложа газовата, така че това отпада (поне при мен).
            При мен като не работеше бобина колата си палеше, но като дам газ леко прекъсваше и пукваше в ауспуха леко.
            Малко по- ниска мощност и така като цяло, но при теб няма да е това. При ламбда и маф пак прави така.
            Alfa 159 1.9 16V JTDm Lusso (150)08'; EX Alfa 145 1.6 TS

Comment

Дежаву. Аз си мислех, че тая тема дъвкана поне 100 пъти е изчерпана. Я проверете случайно при първо палене на студено, прихълцване и придърпване да я загасите и пак да запалите.

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
              Аз имам съмнения свещи, кабели, бобини.
              Аз пък ловя бас за ламбда сонда
              Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

Първоначално публикувано от Alamo Покажи съобщение
                Дежаву. Аз си мислех, че тая тема дъвкана поне 100 пъти е изчерпана. Я проверете случайно при първо палене на студено, прихълцване и придърпване да я загасите и пак да запалите.

Разбирачо, недей да си толкова надъхан и самоуверен. Имай малко уважение към съфорумците си, хора сме все пак.

Само да ти кажа, че сондата ми е чисто нова. Така че не се басирай.

Привет колега. Аз имам същия проблем. Като позагрее се оправя. Също така и щом мине на газ веднага се оправя, от което изхождам че не са свещи (моите са нови), не са бобини или кабели. Аз мисля че някой от инжекторите е за продухване, но това е само предположение. Пиши ако имаш напредък с решение на проблема, че аз скоро май няма да имам възможност да отскоча до сервиза.
                Бате абсолютно същия ми е проблема.

Абсолютно си прав, което ме кара да си мисля. че газовия инжекцион няма нищо общо с проблема.

Да кажа само че лично според мен (по метода на изключването) проблема НЕ Е от:
                сондата (както написах по-горе сменях я)
                свещи/кабели/бобини - сменени са и от тях не е
                Декември месец сменявах и инжекторите и тях ги изключвам, тъй като зимата го имах същия проблем.

Вариантите които ми се въртяха на мен в главата са: Моторчето за празен ход и Дроселовата клапа, но все пак не съм майстор и затова поисках вашето мнение, а не ироничните изказвания на някои потребители...
                sigpic

Comment

Чел съм доста теми по този въпрос колега. Понякога действа това с гасенето и паленето, но много рядко при мен. Както и да е де... на мен това не ми е болка за умиране, просто исках да кажа на колегата, че има и други с такъв проблем и да споделя кое съм изключил като вероятна причина.
                  П.С. И ламбдата ми е нова.
                  Alfa Romeo 156 2.0 TS

Comment

Първоначално публикувано от flipz Покажи съобщение
                    При мен като не работеше бобина колата си палеше, но като дам газ леко прекъсваше и пукваше в ауспуха леко.
                    Малко по- ниска мощност и така като цяло, но при теб няма да е това. При ламбда и маф пак прави така.
                    Да , може да е от много неща . Аз лично съм го виждал това поведение при неподходящ за модела на колата дебитомер, а той може да се провери лесно.
                    Освен това съм чел в чужди форуми следното: слагаш нова ламбда , обаче дебитомера ако ти е мъртвец може да "умори" новата ламбда за няколко месеца.
                    Last edited by Drag0; d.m.y г., 19:55.
                    ...

Comment

Понеже и аз съм със същият проблем, мога да ви кажа да отхвърлите МПХ и дросел, моето е ново а дросела съм го сменял с поне още три. На газ пали и върви добре, но на бензин не. Преди след като загрее се оправяше, а сега трябва доста да повърви за да се оправи. Дебитомера ми е нов, но съм пробвал и с други.
                      SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Първоначално публикувано от Alamo Покажи съобщение

Ми де да знам, не съм много вещ ма на студен старт ламбдата докато сработи мисля че трябваше определено време, а проблема е точно тогава.

Температурен датчик ми идва в главата също
                        Fiat Punto 1.4GT 1996
                        Hyundai Tucson 2.0 2007
                        Renault Clio 1.5 2019

Comment

Бате сега като се замисля има някаква логика. Преди около месец имах проблем с бушоните. Правеше ми някъде късо по инсталацията и ми гореше бушона на перката (40 амперовия) Сллед ходене по мъките на няколко места, се оказа че четките на перката са заминали и от там не включва когато трябва и дори се стигна до прегряване. Та това ме навежда на мисълта, че евентуално може и да си прав за температурния датчик. Тоест при прегряването да е заминал. Как мислиш?
                          sigpic

Comment

Ми де да знам, не съм много вещ ма на студен старт ламбдата докато сработи мисля че трябваше определено време, а проблема е точно тогава.

Ламбдата сработва на над 80 градуса. Тогава я възприема вече ЕКУ-то. И тогава излиза на живи данни
                            Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                            156 1.8TS 16V (01.2001)
                            147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                            0879369082

Comment

Първоначално публикувано от Encislav Покажи съобщение
                              Бате сега като се замисля има някаква логика. Преди около месец имах проблем с бушоните. Правеше ми някъде късо по инсталацията и ми гореше бушона на перката (40 амперовия) Сллед ходене по мъките на няколко места, се оказа че четките на перката са заминали и от там не включва когато трябва и дори се стигна до прегряване. Та това ме навежда на мисълта, че евентуално може и да си прав за температурния датчик. Тоест при прегряването да е заминал. Как мислиш?
                              Трябва си диагностика, оглед на запалителна система, маркучи, колектор ако щеш, това е начина така само си чешем клавиатурите.

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
                              Ламбдата сработва на над 80 градуса. Тогава я възприема вече ЕКУ-то. И тогава излиза на живи данни
                              Ето колега ти си по-запознат и ги обясни нещата Мисля че ламбдата отпада.
                              Last edited by thecleaner; d.m.y г., 20:21.
                              Fiat Punto 1.4GT 1996
                              Hyundai Tucson 2.0 2007
                              Renault Clio 1.5 2019

Comment

Working...
                              X