Здравейте колеги. От скоро имам следния проблем, когато запаля колата докато е студена, започва да глъхне и тръгва да гасне, а когато и подам газ неможе да се изфорсира и започва да пука. Някой някакви идеи да има? Аз имам съмнения за Моторчето за празен ход. Как мислите вие?
Известие
Collapse
No announcement yet.
156 Глъхне и пука при студен старт ???
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Encislav Покажи съобщениеЗдравейте колеги. От скоро имам следния проблем, когато запаля колата докато е студена, започва да глъхне и тръгва да гасне, а когато и подам газ неможе да се изфорсира и започва да пука. Някой някакви идеи да има? Аз имам съмнения за Моторчето за празен ход. Как мислите вие?Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
-
Привет колега. Аз имам същия проблем. Като позагрее се оправя. Също така и щом мине на газ веднага се оправя, от което изхождам че не са свещи (моите са нови), не са бобини или кабели. Аз мисля че някой от инжекторите е за продухване, но това е само предположение. Пиши ако имаш напредък с решение на проблема, че аз скоро май няма да имам възможност да отскоча до сервиза.Alfa Romeo 156 2.0 TS
Comment
-
А аз си мисля, че като начало имате проблеми с газовите и затова ви се скапва на бензин. Та първо изключете газовите, оправете хубаво нещата на бензин и едва тогава пуснете газовите. И ако започне пак проблемът - газовата със сигурност. Освен това газовата като не е наред винаги имате качена поне една грешка относно сместтаAlfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
156 1.8TS 16V (01.2001)
147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
0879369082
Comment
-
Първоначално публикувано от consciousness Покажи съобщениеПроблема е доста от преди да сложа газовата, така че това отпада (поне при мен).
Малко по- ниска мощност и така като цяло, но при теб няма да е това. При ламбда и маф пак прави така.Alfa 159 1.9 16V JTDm Lusso (150)08'; EX Alfa 145 1.6 TS
Comment
-
Дежаву. Аз си мислех, че тая тема дъвкана поне 100 пъти е изчерпана. Я проверете случайно при първо палене на студено, прихълцване и придърпване да я загасите и пак да запалите.
Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщениеАз имам съмнения свещи, кабели, бобини.
Comment
-
Първоначално публикувано от Alamo Покажи съобщениеДежаву. Аз си мислех, че тая тема дъвкана поне 100 пъти е изчерпана. Я проверете случайно при първо палене на студено, прихълцване и придърпване да я загасите и пак да запалите.
Аз пък ловя бас за ламбда сонда
Само да ти кажа, че сондата ми е чисто нова. Така че не се басирай.
Първоначално публикувано от consciousness Покажи съобщениеПривет колега. Аз имам същия проблем. Като позагрее се оправя. Също така и щом мине на газ веднага се оправя, от което изхождам че не са свещи (моите са нови), не са бобини или кабели. Аз мисля че някой от инжекторите е за продухване, но това е само предположение. Пиши ако имаш напредък с решение на проблема, че аз скоро май няма да имам възможност да отскоча до сервиза.
Първоначално публикувано от consciousness Покажи съобщениеПроблема е доста от преди да сложа газовата, така че това отпада (поне при мен).
Да кажа само че лично според мен (по метода на изключването) проблема НЕ Е от:
сондата (както написах по-горе сменях я)
свещи/кабели/бобини - сменени са и от тях не е
Декември месец сменявах и инжекторите и тях ги изключвам, тъй като зимата го имах същия проблем.
Вариантите които ми се въртяха на мен в главата са: Моторчето за празен ход и Дроселовата клапа, но все пак не съм майстор и затова поисках вашето мнение, а не ироничните изказвания на някои потребители...
Comment
-
Чел съм доста теми по този въпрос колега. Понякога действа това с гасенето и паленето, но много рядко при мен. Както и да е де... на мен това не ми е болка за умиране, просто исках да кажа на колегата, че има и други с такъв проблем и да споделя кое съм изключил като вероятна причина.
П.С. И ламбдата ми е нова.Alfa Romeo 156 2.0 TS
Comment
-
Първоначално публикувано от flipz Покажи съобщениеПри мен като не работеше бобина колата си палеше, но като дам газ леко прекъсваше и пукваше в ауспуха леко.
Малко по- ниска мощност и така като цяло, но при теб няма да е това. При ламбда и маф пак прави така.
Освен това съм чел в чужди форуми следното: слагаш нова ламбда , обаче дебитомера ако ти е мъртвец може да "умори" новата ламбда за няколко месеца.Last edited by Drag0; d.m.y г., 19:55....
Comment
-
Понеже и аз съм със същият проблем, мога да ви кажа да отхвърлите МПХ и дросел, моето е ново а дросела съм го сменял с поне още три. На газ пали и върви добре, но на бензин не. Преди след като загрее се оправяше, а сега трябва доста да повърви за да се оправи. Дебитомера ми е нов, но съм пробвал и с други.SUBARU OUTBACK 2.5i MY06
Comment
-
Първоначално публикувано от Alamo Покажи съобщениеДежаву. Аз си мислех, че тая тема дъвкана поне 100 пъти е изчерпана. Я проверете случайно при първо палене на студено, прихълцване и придърпване да я загасите и пак да запалите.
Аз пък ловя бас за ламбда сонда
Температурен датчик ми идва в главата същоFiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
Comment
-
Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщениеТемпературен датчик ми идва в главата също
Comment
-
Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщениеМи де да знам, не съм много вещ ма на студен старт ламбдата докато сработи мисля че трябваше определено време, а проблема е точно тогава.
Температурен датчик ми идва в главата същоAlfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
156 1.8TS 16V (01.2001)
147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
0879369082
Comment
-
Първоначално публикувано от Encislav Покажи съобщениеБате сега като се замисля има някаква логика. Преди около месец имах проблем с бушоните. Правеше ми някъде късо по инсталацията и ми гореше бушона на перката (40 амперовия) Сллед ходене по мъките на няколко места, се оказа че четките на перката са заминали и от там не включва когато трябва и дори се стигна до прегряване. Та това ме навежда на мисълта, че евентуално може и да си прав за температурния датчик. Тоест при прегряването да е заминал. Как мислиш?така само си чешем клавиатурите.
Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщениеЛамбдата сработва на над 80 градуса. Тогава я възприема вече ЕКУ-то. И тогава излиза на живи данниМисля че ламбдата отпада.
Last edited by thecleaner; d.m.y г., 20:21.Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
Comment
Comment